top of page
  • Hajnal István Kör_2

Kérdések és válaszok Budapestről című kötet bemutatója!

Május 8-án, az Írók Boltjában kerül bemutatásra a Napvilág Kiadónál megjelent Kérdések és válaszok Budapestről című kötet.

"A könyvről Török András művelődéstörténész, Géra Eleonóra történész-levéltáros és Ignácz Károly történész, a kötet szerkesztője beszélgetnek.

Mitől bűzlött a városegyesítés? Sertésfőváros? Hogyan változtatták meg a piaci kofákat a vásárcsarnokok? Bűnös városból keresztény Budapest? A templomtól vagy iskolától hány méterre működhetett bordélyház? Gyorsan bekapni valamit? Mit ültök a kávéházban? Milyen a fővárosi alvilág? Mikor volt az első fegyveres bankrablás a fővárosban? Mi zavarta meg a temetők csendjét? Merre vonult a tömeg Budapesten? Autók vagy kerékpárok használták a Margit hidat az 1929-es reggeleken? Hol állt a Manci és a Böske híd? Hogyan lett Csepel tengerhajózási kikötő? Megérni a budapesti olimpiát? Megszáll Budapesten? Melyik tér égett „45 vad telén”? Hol rejtőzik az atombombabiztos bunker? Nagy-Budapest a kommunisták megalomán találmánya volt? Hol laktak a „panelprolik”? Szomszédok és Barátok közt? Ipar a város szélén? Van élet a fővároson kívül?"



bottom of page