top of page
  • Hajnal István Kör_2

Kövér György az MTA rendes tagja!

Updated: May 4, 2022

Kövér Györgyöt az MTA tegnapi közgyűlése rendes tagjai közé választotta. Ajánlói Romsics Ignác, Orosz István, Gyáni Gábor, Zsoldos Attila és Frank Tibor voltak.

Kövér György 1949-ben született Hajdúböszörményben. 2016-tól az MTA levelező tagja. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Kar Történeti Intézet Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszékének professor emeritusa. Szűkebb szakterülete a gazdaság- és társadalomtörténet. A Hajnal István Kör alapító tagja, 1997 és 2004 között elnöke.

Levelező taggá választása óta is lankadatlan a tudományos munkássága, ezt egészében 14 könyv (ebből három idegen nyelvű) és 235 MTMT-ben regisztrált publikáció (a Hirsch-indexe 16) fejezi ki beszédes módon. Iskolateremtő tudósként ma is ő vezeti az ELTE Társadalom- és Gazdaságtörténeti Doktori Programot. Sokrétű tudományos munkássága felöleli a gazdaság- és társadalomtörténet, valamint a historiográfia területét. Számos szakmai szervezet vezetője volt a múltban, és ma is több akadémiai bizottság tagja.

Forrás: MTA

Szívből gratulálunk Kövér Györgynek!



22 views0 comments
bottom of page